Ce este abuzul si cum apare abuzul.

Abuzurile sunt de 2 feluri : 1 . abuz emoțional 2 . abuz fizic

Depinde doar de noi dacă acceptăm sau NU abuzurile emoționale la care ne expunem. Putem sa spunem stop abuzului prin comunicarea simpla Nu VREAU SAU NU ACCEPT . Depinde de noi ce alegem in acel moment . Nimeni nu ne poate abuza fără acordul nostru . Mulți ar spune ca nu e așa, ca oameni sunt rai si ne vor răul ,dar de fapt când devenim victimele abuzului se datorează faptului că am fost învățați încă din copilărie sa acceptam aceste abuzuri si sa credem că așa merităm. În abuz noi suntem VICTIME si părerea noastră nu contează sau ne lăsăm abuzați pentru ca avem percepția că depindem de anumite „beneficii” de la aceea persoana .

Abuzul emoțional este atât de frecvent in viată noastră încât nici nu știm daca stăm in abuz pentru ca a devenit o obișnuința si nu știm cum este de fapt o relație sănătoasă .

Abuzul emoțional este o forma de control si manipulare . Cel care controlează si manipulează dorește sa dețină puterea în relație. Nu este nevoie sa controlăm în relația de cuplu, deoarece într-o relație sănătoasă partenerii se simt în poziție de egalitate unul față de celălalt.

2 . Abuzul fizic

Abuzul fizic este forma ceea mai brutala care se pot observa foarte evident de către oricine.

Când se ajunge la violență fizica unul din parteneri va fi victima care se va simți mereu atacată sau încolțită . Principalele motive care duc la violență fizică sunt incapacitatea gestionării emoțiilor; furia , frustrarea ,nemulțumirea sau crearea nevoii de siguranță prin abuz.

Exista si posibilitatea de a nu ști cum sa gestionam anumite emoții si trăiri din trecut .

O persoana care se lasă abuzata fizic probabil ca a văzut sau a auzit ca este normal si chiar poate ajunge la a se învinovății crezând ca a meritat sa fie abuzată.

Un abuzator se va hrăni prin abuz făcând în continuare acte de violență și nu se va opri deoarece simte nevoia de a domina datorită problemelor de stimă și încredere de sine. Dar, indiferent de motivul pentru care un abuzator face ceea ce face, nimeni nu este îndreptățit să dețină controlul asupra altei persoane sau asupra vieții altei persoane .

A sta în abuz este o decizie asumată, de obicei persoana care suportă abuzul speră că, situația se va schimba, dar fără ajutorul unui specialist lucrurile rămân la fel . Controlul asupra abuzului îl ai doar tu prin a spune STOP ABUZ .

Alege sa redecizi viața pe care vrei sa o ai alături de partenerul sau partenera ta .

TU ALEGI . NU LASA CA ALȚII SA FIE STĂPÂNI PE VIAȚA TA .

Ce poți sa faci când ești abuzat (a )

1 .Primul lucru este sa iți dai seama ca ești o victima a abuzului.

2. Anunța autoritățile si fa denunțul.

3 . Începe prin a vindeca si înțelege de ce sa întâmplat abuzul si nu da vina pe tine .

4. Reîncepe prin a lucra la iubirea de sine si la stima de sine .

Recunoaștere abuzului este o mare realizate ai făcut deja un pas, deci poți să le faci și pe următoarele.

Alege o viată fericita si împlinita. TE-AI NASCUT SA FI FERICIT( A )

Beach Twilight Ocean Sea Sky Sun Nature Sunset