Jocurile de noroc

Jocurile de noroc si iubirea

Caz:

Am avut o relatie de 1 an si jumatate, cu un baiat, cu 2 ani mai mare decat mine.
Mici minciuni, neconcordante…au dus la certuri. Acum jumatate de an a jucat la ruleta banii pt revelionul nostru. Ne-am despartit, insa ne-am apropiat iarasi. Am ajuns sa mergem la psiholog, pentru relatia de cuplu. Insa acum o luna a jucat din nou, banii nostri de concediu in Grecia. Acum 2 zile am aflat ca s-a dus la sotia tatalui meu ( ei fiind despartiti ) si a cerut inca 20 mil, sub pretextul ca doreste sa-mi faca o surpriza. Nici pana in astazi nu ne-am primit banii inapoi. Sustine ca ma iubeste, a gresit….insa e a doua oara, cand minte si pierde banii. Ma simt inselata, simt ca nu mai pot ierta si totusi era omul alaturi de care imi doream o viata. Nu stium cum pot proceda.

Raspuns:

Scumpa mea,
De cate dovezi mai ai nevoie din partea lui pentru a te convinge ca el nu se poate vindeca? Asta este boala grea. Jocurile de norc sunt ca un drog. In timpul facultatii am fost intr-un spital de boli psihice si am vazut exemple concrete de barbati care au pierdut tot, bani, casa, masina si familie dupa care au ajuns bolnavi pshic. Ei chiar nu inteleg, tu pricepi? Oricat vei incerca, oricat tu vei dori, el nu se va schimba. Stii ce il va face sa se schimbe? Doar suferinta. Iti spun asta ca sa stii la ce sa te astepti.

Inca un caz de genul acesta am avut acum ceva timp. Femeia aceea era disperata. Avea in bebelus si sotul ei a ajuns sa vanda si caruciorul copilului pentru bani. A vandut tot, nu mai avea nimic.

Cu cat vei incerca sa il scoti mai tare din situatia in care se afla, cu atat nu vei reusi. Si nu este doar atat, te va trage si pe tine in ea.Decizia de a inceta ii apartine in exclusivitate

El nu intelege si nu pune pret pe relatia voastra. El minte in numele tau si pentru tine, el pierde banii de concediu in care trebuie sa mergeti impreuna sa va iubiti, sa va relaxati. Si tu imi spui ca el te iubeste? Atunci da-mi voie sa iti spun ca nu exista ceva mai gresit decat a crede ca acest om te iubeste. Si vrei sa iti spun ceva si daca s-ar purta exemplar cu tine, ceea ce el face nu sunt dovezi de iubire.

Tu nu poti ierta si nici nu vei putea. De ce? Pentru ca iertarea trebuie sa vina de la sine, nefortata. Iertarea nu trebuie sa fie ocnditionata.Nu ai cum sa ierti asa ceva. El bate cuie in sufletul tau si tu vrei sa faci o magie sa il ierti? Este imposibil. Uite, imagineaza-ti ca cineva bate cuie intr-un gard, cand vrea sa le scoata, gardul mai este la fel? Nu, urmele raman.

Parerea mea este ca in relatia de cuplu, daca intre parteneri nu se intampla lucruri grave, oricine poate trece peste. El face ceva foarte grav peste care tu nu vei putea trece. Poate te amagesti , vrei, iti doresti, insa chiar nu se poate. Iti pierzi vremea degeaba. Nu vreau sa iti vand gogosi si sa te hranesc cu iluzii, el este un om care are o dependenta grea. Dechide ochii, confunta-te cu realitatea si vei vedea adevarul.

Asta nu este iubire, iubirea inseamna frumos si daca ceea ce el face este frumos, atunci eu ma reorientez profesional.

Defineste ce inseamna pentru tine o relatie si vei vedea ca imaginea din fata ta nu este cea pe care tu o doresti. Fii realista si iubeste rational, inteligent. A iubi fara inteligenta te conduce la suferinta, asta este adevarul. Cei care iubesc fara ratiune si inteligenta devin naivi in ochii celuilalt.

In plus daca el spune ca te iubeste, verbal atunci ceea ce face iti arata asta?

Daca el spune ca te iubeste, vorbele lui ar trebui sa coincida cu faptele, si faptele lui ce arata?

"Cu drag, Nicoleta"
Pentru consiliere privată nu ezita sa mă contactezi.

Lasă un comentariu