Numai mamă să nu fii!

De ce este important rolul mamei in viata copilului?

Pentru unii oameni sanatatea nu inseamna nimic. Sunt sanatosi si se gandesc la zilele in care vor fi loviti de boli. Sunt fericiti, dar privesc spre fericire ca si cum s-ar afla undeva in viitor.

Au de toate si nimic. Mereu sunt in cautare de altceva. Mereu sunt nemultumiti si tristi. Au multe motive sa blesteme viata, dar nici un motiv pentru a trai.

Se plang mereu de cat de oropsiti sunt. Au o mie de motive de nefericire. Paradoxal daca ii intrebi „ok, dar totusi ai putea sa imi spui pentru ce merita sa traiesti sau ce ai?“

Vei vedea o statuie. Este momentul in care isi dau seama de greseala pe care o fac. Victimizare, inconstienta, nemultumire fara motiv anume sau intemeiat.

Sunt femei care isi doresc foarte mult sa fie mame. Si dupa ce nasc, dupa ca dau nastere unui copil si dorinta lor devine realitate numai mame nu sunt. Vai si amar!

Dau vina pe copil pentru toate nefericirea lor. Copilul este vinovat ca viata lor ca si femei trece fara o realizare. „din cauza ta, daca tu nu erai acum eram linistita“, „ numai tu esti de vina pentru ca nu ma inteleg cu taicatu“, „din cauza ta nu am putut avea un serivici“, „tu mi-ai distrus linistea“….

Jalnic, daca ti-ai dorit sa fii mama, de ce nu esti? A fi mama nu este un rol pe care il ai o perioada de timp. Esti mama toata viata. Decizia de a fi mama trebuie sa fie o decizie perfect constienta.

Viata iti este oferita in dar si la randul tau ai facut dar copilului tau o viata. Un copil nu este un bibelou de care daca te-ai saturat sau plictisit, care te enerveaza sau solicita sa incerci sa scapi de el asa cum doresti. Nu exista pedeapsa mai mare pe lumea asta decat sa iti respingi copilul.

Adevarata iubire pentru un copil este acceptarea.

Procedeaza asa, insa cand el va deveni un matur, nu te intreba de ce nu te suna, de ce nu te cauta, de ce nu iti intinde mana cand ai nevoie? Face ceea ce tu ai facut cu el la vremea lui.Nu stie de de o face, dar o face cu pretexte.

Totul se plateste in viata, vrei, nu vrei. Respinge si vei fi respins, inseala si vei fi inselat, tradeaza si vei fi tradat. Legea echilibrului nu ocoleste pe nimeni.

Unele femei nu stiu ce sa mai faca pentru a da nastere unui copil si altele nu mai stiu cum sa scape de el. Ce diferenta este intre acest gen de femei si un criminal?

Stii ca vinovatia pe care i-o plantezi copilui tau ii distruge viata? Il condamni fara sa stii la suferinta?

Multe femei dau nastere unui copil fara sa fie pregatite. Sunt ele insele nefericite, atunci cauta sa intre intr-o relatie. Cred ca daca vor avea o relatie, le va fi mai usor.

Nu mai este nefericita singura, nefericirea ei se imparte la doi. Daca nu este fericita cu sine, nici in relatie nu va fi fericita. Cautarile isi largesc aria si considera ca un copil o va face fericita. Da, acum nefericirea se imparte la trei, este mult mai usor de suportat.

De ce este important rolul mamei in viata copilului?

Mama este indisolubil legata de copilul ei si de aceea trairile emotive ale mamei se rasfrang asupra copilului. Daca este vorba de ura, de separare de omul iubit, acest lucru va insemna o adevarata catastrofa pentru el. Structura negativa a campului femeii determina multe din viitoarele nenorociri.

Soarta si caracterul viitorului copil se formeaza in campul infoenergetic al parintilor inca inainte de conceptie. In momentul conceptiei ele deja exista si-i determina viitorul.

De aceea daca parintii au dubii daca sa dea sau nu nastere copilului, are loc un atac asupra acestor structuri, deformarea lor sau chiar distrugerea lor partiala.

Mama transfera bolile sale copilului, adica tulburarile sanatatii prin care mama isi ispasesete propria karma, trec in campul copilului. Karma se imparte intre copil si mama. Ca atare copilul mosteneste karma parintilor, in special pe cea a mamei sale.

M-am uitat pe niste sudii facute in Europa, iar tara noastra este pe ultimul, loc in ceea ce priveste fericirea copiilor. Oriunde in Europa copii sunt mai fericiti.

Nu avem cultura, nu avem educatie, asta este adevarul. Stim ca asa ni se transmite sa fim parinti, mama sau tata, dar nimeni nu ne invata ce inseamna asta, ce educatie sa oferim copiilor si ce inseamna de fapt a educa si a creste un copil astfel incat el sa fie pregatit de viata.

Deci fratilor, cumva trebuie sa intelegeti ca o viata nu este o joaca.

Un copil nu este o joaca si nici o relatie. Poate fi o joaca, doar daca stim sa jucam frumos. Dupa cum se vede repercursiunile sunt triste. Boli, suferinte,moarte, tristete si vieti distruse si pierdute fara sens.

Cat de frumoasa ar putea fi lumea asta daca oamenii ar pretui mai mult viata. Cat de bine am trai cu totii daca am cunoaste macar putin, putin de tot ce inseamna viata si ce prespune a trai. Si nu in ultimul rand de a sti ce inseamna respectul pentru o fiinta umana. Hmmm, respect, oare ce o fi insemnand respect? Un cuvat greu de decodificat, inteles si pus in practica.

Facem copii ca trebuie, ii crestem ca trebuie, stam langa un barbat ca trebuie si mancam ca ne place. Asa ceva…demn de mila. Si ne mai miram ca suntem bolnavi, tristi, depresivi, batuti de soarta.

Nu pretuim nimic! Uite scriind asta, mi-a venit o idee. Unii oameni nu isi cresc copilul cu placere, dar mananca cu placere. Daca mancarea este o dependenta, de ce nu te gandesti sa fii dependenta sa iti faci copilul fericit, sa il cresti in armonie?

Pe unii parinti ii incanta mai mult o sarmaluta cu smantanica, un ciolan cu fasole, un Big Mac la Mac Donalds decat fericirea si linistea unui copil? Iubesc mai mult mancarea, bautura decat viata langa un copil!

Daca esti mama si ai decis sa faci un copil, atunci ocupa-te de el. Nu iti respinge rolul de mama. Indeplineste-l cum stii tu mai bine.

Nu iti invinovati copilul pentru nefericirea in care tu insati te scalzi, lasa-l sa respire, sa se bucure de viata, sa faca ce ii place, sustine-l si incurajeaza-l.

Da nastere unui copil pentru ca il doresti, nu il fa din necesitate, greseala, teama de a pierde un barbat, dorinta de a avea un statut sau orice alt motiv decat iubirea sau dorinta de a fi mama.

Daca esti mama, fii pana la capat, dedica-te, implicat-te, educa-te fa fata sarcinilor si responsabilitatilor vietii.

Iubeste sa fii mama cu adevarat!

"Cu drag, Nicoleta"
Pentru consiliere privată nu ezita sa mă contactezi.

Lasă un comentariu