Sa ma casatoresc sau nu?

Sunt intr-o relatie de 1an si jumatate. Partenerul meu isi doreste deja de un an nunta. Isi doreste la nebunie copii. Eu nu pot intelege vreau eu sa fac acest pas anume cu el sau nu. Vad foarte multe neajunsuri pe care le are, si mi se face frica, dar are si multe parti pozitive pe care le admir.

Situatia a ajuns destul de critica, sau ma casatoresc cu el sau ne despartim ….fiindca ne certam foarte des din motivul ca nu pot lua o hotarare. El spune ca nu tin la el. Iar in urma certurilor, chiar simt o distantare puternica fata de el.

Nici sa ma despart de el nu sunt gata, dar gandul ca el imi va fi sot ma sperie.

Si cel mai groaznic este faptul ca nu e prima relatie in care simt acelasi sentimente. Mai bine zis in toate relatiile pe care le-am avut vre-o data( au fost toate de lunga durata) am trecut exact prin ceva asemanator.

Raspunsul meu:

Draga mea inainte de a lua o decizie trebuie sa stabilesti si sa iti definesti urmatoarele:

  • Ce vrei de la un barbat?
  • Ce vrei de la o relatie?
  • Cum vrei sa fie barbatul cu care te vei casatori?
  • Ce nevoi ai tu?

Pune-te pe treaba si scrie raspunsurile la intrebarile sugerate de mine. Apoi vezi ce din ceea ce reiese din lista iti ofera el. Tine cont de faptul ca o decizie nu inseamna sa ai doar avantaje. Orice decizie prespune avantaj si dezavantaj. A crede ca o decizie are doar avantaje inseamna sa te hranesti cu iluzii, ceea ce nu este pamantesc si lumesc. Viata este formata din polaritati, de exemplu pierzi ceva, castigi altceva, sus nu poate exista fara jos, soarele fara luna, norii fara soare. Cauta echilibrul in viata ta, alege sa traiesti pe cat posibil in brate cu pozitivul si inteleg ca viata este o calatorie de la care nu ai cum sa te abati. Ce poti face este doar sa alegi cararea sau cale potrivita interiorului tau.

Asuma-ti maturitatea si cauta sa iei decizii, ale caror rezultate sa ti le asumi. Asta inseamna sa fii pe cat posibil responsabila de deciziile tale si cauta intotdeauna echilibrul. Sper ca te vei lumina in cele din urma

Raspunde la intrebari pentru ca deiziile se iau in functie de ceea ce ai tu nevoie.

Iti doresc liniste in suflet.

"Cu drag, Nicoleta"
Pentru consiliere privată nu ezita sa mă contactezi.

Lasă un comentariu