Ce este sugestia și cum funcționează?

Ce este sugestia?

Elementul important, de baza in autohipnoza este sugestia. Ea exercita asupra psihicului o influenta inconstienta, patrunzand in creier si gandire. In acest fel determina persoana la actiuni inconstiente si independente de vointa si judecata sa, actiuni care sunt considerate de regula inexplicabile.

Pentru ca o sugestie sa aiba efect sunt importante doua lucruri: credinta ca acea sugestie isi va face efectul si vointa de a actiona in acel sens.

Autogestia

Autosugestia consta in a da o mare atentie ideilor si sentimentelor, pe care doriti sa le schimbati sau dezvoltati. Pentru a schimba ceva cu ajutorul autosugestiei este nevoie doar de o simpla afirmare. De regula este indicat ca acest exercitiu sa fie realizat seara inainte de culcare, cand puteti de exemplu sa afirmati ceea ce doriti. Daca de exemplu va doriti sa fiti mai puternic puteti afirma „sunt puternic”. Repetati in gand afirmatia pana adormiti si fiti atent in perioada imediat urmatoare care sunt schimbarile ce se produc.

Puterea sugestiei

Gandurile pe care le rulam in minte sunt in mare parte rezultatul sugestionarilor pe care ni le facem. In cazul in care gandurile noastre sunt pozitive, pasnice si armonioase putem considera ca suntem norocosi, pentru ca pana la urma de aici vine norocul. Nu degeaba se spune ca „norocul ni-l facem doar noi”… asa si este.

In cazul in care gandurile noastre sunt negative, ele nu fac decat sa ne contamineze viata. Doar asa ne putem intreba de ce unii oameni sunt fericiti, de ce unii au tot ce isi doresc, de ce unii sunt sanatosi iar altii sunt loviti de boli incurabile. Si toate astea pentru ca mintea infectata cu astfel de ganduri nu a luat hotararea sa atinga o stare perfecta de sanatate si fericire.

Cine este responsabil de succesul sau insuccesul nostru? Subconstientul nostru, acea parte din noi inzestrata cu putere creatoare. El este cel care nu cauta de regula argumente ci doar actioneaza asa cum este programat. El este cel care nu face diferenta dintre da si nu. Nu gaseste argumente, nu este nici pro si nici contra. Din aceste considerente sunt foarte importante sugestiile pe care le emitem, pentru ca indiferent de natura lor, pozitive sau negative, el le va accepta ca fiind adevarate si ca atare le va transforma in situatii de viata, evenimente sau experiente.

Tot ceea ce ni se intampla de regula este rezultatul imprimarilor pe care noi le facem in subconstient, insa toate acestea se pot schimba prin repetari frecvente ale ideilor pe care dorim sa le schimbam, formandu-ne astfel un alt obicei. In acest fel gandurile benefice, determina activitati benefice cu rezultate benefice. Reprogramarea subconstientului ne poate elibera si reda viata la care aspiram.

"Cu drag, Nicoleta"
Pentru consiliere privată nu ezita sa mă contactezi.

Lasă un comentariu